Internationaal

Medici platform: good practices digitale inclusie in de EU

Het Medici project: in kaart brengen van het digitale inclusie-landschap dat steeds in beweging is, ter ondersteuning van cohesie en integratie.

Digidak verscheen op de radar van de Universidad Internacional de La Rioja (UNIR), coördinator van het Medici project. Dit project, gesteund door het Europees Parlement via de Europese Commissie, heeft tot doel om alle good practices in de 28 EU-lidstaten rond digitale inclusie te identificeren en in kaart te brengen in een overkoepelend digitaal platform.

Digidak werd geïdentificeerd als een van de uitmuntende praktijken rond digitale inclusie en sociale cohesie. We gaan dan ook met heel veel plezier in op de vraag om nog meer concrete informatie over te maken zodat we ook over de landsgrenzen heen onze rol van inspirator kunnen opnemen.

Stay tuned: binnenkort meer hier over!

Het Medici-project wordt gesteund door het Europees Parlement en de Europese Commissie.

This is IT

Het ‘This is IT’ project was een 36 maanden lopend initiatief van 2012 tot en met 2014. Gesteund door de Europese Commissie kreeg Digidak de kans om in het kader van het Lifelong Learning Framework good practices uit te wisselen met verschillende stakeholders doorheen Europa. Het werd ontwikkeld door een transnationaal consortium van elf gespecialiseerde actoren uit Griekenland, Noorwegen, België, Polen, Turkije, Zwitserland en Litouwen.