Categorie├źn
handige toepassingen

Vertaal een hele website met Google translate

Wil je een website omzetten naar het Nederlands (of naar eender welke taal)? Google Translate kan je daarbij helpen. Open je webbrowser en ga naar translate.google.com. Je hebt geen Google-account nodig om toegang te krijgen, want het is gratis voor iedereen.

Typ in het tekstvak aan de linkerkant de volledige URL (inclusief de http: //) van de website die u wilt bekijken.

Kies aan de rechterkant de taal waarin u de website wilt zien. De vertaalde website verschijnt in het rechter vak. Klik op de link. Je kan in die taal door de hele website bladeren door op links op de site te klikken, zolang je binnen de gebruikersinterface van Google Translate blijft.

Met de werkbalk Translate’ bovenaan kan je een aantal andere dingen doen. In het vervolgkeuzemenu ‘van’ kan je de vertalingstaal direct wijzigen. Naast ‘weergave’ kan je heen en weer schakelen tussen de vertaalde website en de site in de oorspronkelijke taal.

Je zal zien dat sommige woorden en woordgroepen niet worden vertaald. Dat is omdat Google Translate alleen de daadwerkelijke tekst op een pagina vertaalt. Alle tekst die in een afbeelding wordt weergegeven, wordt niet vertaald.