Lees hier onder hoe we zelf onze werking voorstellen, maar lees zeker ook:

Digidak is een van de pareltjes binnen de Blenders-werkingen en -projecten. Waar we in 2003 startten als project om op een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk mensen digitaal mee te krijgen, zijn we intussen uitgegroeid tot een structurele werking. We zijn actief in meer dan 15 gemeenten en helpen mensen voort in een 38-tal locaties. Vanuit provincie Antwerpen zetten we reeds stappen in de provincies Limburg en Oost-Vlaanderen. De digitale toepassingen evolueren enorm snel. Blijvende inzet om ervoor te zorgen dat niemand uit de boot valt, is nodig. Digitaal vaardig zijn is vandaag de dag even belangrijk als lezen en schrijven.

Dankzij de nieuwe technologische ontwikkelingen wordt het leven ons een stuk makkelijker gemaakt. Spijtig genoeg kan niet iedereen hiervan profiteren. Om te kunnen genieten van deze voordelen moet je over heel wat competenties beschikken. Zo moet je met technologie kunnen omgaan (knoppenkennis), je moet je weg kunnen vinden in het overaanbod aan digitale informatie (structurele en informatieve vaardigheden) en je moet dit alles ook strategisch kunnen inzetten om er zelf beter van te worden. Pas dan kan je participeren aan deze nieuwe vorm van samenleven.

Digidak is een methodiek om via kleinschalige en laagdrempelige openbare computerruimten mensen – in het bijzonder kansengroepen – te laten kennismaken met de mogelijkheden van nieuwe media. Terwijl we samen de digitale kloof verkleinen, willen we de sociale cohesie vergroten. Dit doen we door in te zetten op 4 impactdomeinen: ontmoeting, leerdrempels, ondersteuningsnetwerken en (digitale) vaardigheden. Hiertoe organiseren we initiaties (lessenreeksen van max 3 x 3u), vrije inloopmomenten en aanbod op maat. Vorming, omkadering, ondersteuning van onze enthousiaste vrijwilligers vinden we minstens even belangrijk als het ontwikkelen en up to date houden van lesmateriaal. Zelfontplooiing en voldoening halen uit lokaal engagement is een van de doelen van de Digidak-werking.

Show Buttons
Hide Buttons
en_GBEnglish (UK)
Click to listen highlighted text!