Categories
Nieuws uit Digidak

‘Digidak en WEB zetten ‘De week van de geletterdheid’ extra in de verf’

Van 6 tot 10 september is het de week van de geletterdheid. Een week die nog eens extra in de kijker zet hoe belangrijk het is om dingen op een duidelijke manier over te brengen en hoeveel mensen geregeld problemen ondervinden om zaken te begrijpen. De week van de geletterdheid wil ook die initiatieven waar je je geletterdheid kan versterken nog beter bekend maken.

We hebben het allemaal al eens meegemaakt: je krijgt kop noch staart aan een ontvangen factuur, je loopt helemaal vast in de handleiding van je nieuwe wasmachine of je hebt totaal geen idee hoe je nu juist zo’n vaccinatieattest moet downloaden via de digitale overheid.

WEB en Digidak staan deze week voor je klaar in de Kringwinkels in Retie (maandag 6/9), Turnhout (dinsdag 7/9) en Meer (donderdag 9/9) tussen 12u en 14u met een gratis kop heerlijke lettersoep en een handige boeklegger met een heleboel informatie. Alle boeken in de Kringwinkels krijgen deze week ook 50% korting. Ook Kontoer, het nieuwe restaurant van WEB in de Gasthuisstraat, doet mee. Er wordt de hele week rond boeken gewerkt met een speciale pop-up bibliotheek en op woensdagmiddag is tussen 12u en 13u30 de StripARK en Digidak aanwezig met een activiteit voor kinderen en een heleboel informatie.

Kom dus zeker langs op één van deze momenten voor een gezellige babbel en om te leren hoe je jouw (digitale) geletterdheid kan versterken. Of kijk op www.digidak.be, www.webwerkt.be of www.ikbenmee.be

Leave a Reply

Your email address will not be published. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *