Categories
Digidak news

Primagaz doneert laptops

COVID-19 grijpt stevig om zich heen. We blijven zoveel mogelijk in ons kot, proberen ons niet te veel zorgen te maken, bekommeren ons om zij die behoren tot de risicogroepen.

De digitale kloof wordt nu heel scherp gesteld. Het is duidelijk dat ze dieper is dan over het algemeen werd aangenomen. In alle geledingen van de samenleving merken we dat er ict-ondersteuning nodig is: zowel materieel als inhoudelijk.

COVID-19 patiënten in de ziekenhuizen, bewoners van woon-zorgcentra, mensen die begeleid wonen, studenten die nu ineens alle lessen digitaal moeten volgen, maar ook leerkrachten die via de digitale weg les moeten geven, begeleiders,.. Niemand kan er omheen: basis ict-vaardigheden zijn nodig. Niet iedereen beschikt over een toestel, internetverbinding, de knoppenkennis en / of een dosis mediawijsheid.

Met Digidak en de inzet van onze fantastische vrijwilligers proberen we aan deze nood tegemoet te blijven komen. Primagaz beantwoordt de materiële vraag: ze doneren 15 laptops aan Digidak! Een fantastisch signaal! Dankzij onze partner Informatek worden de toestellen professioneel gewiped. Via onze korte linken naar lokale besturen, peterorganisaties en buurtwerkingen, geraken deze toestellen tot zij die hier het meeste nood aan hebben!