Digitale tips en tricks

Hoe kies ik een internetabonnement?

Een internetabonnement kiezen is niet zo gemakkelijk. Er zijn heel wat aanbieders op de markt die met allerhande acties klanten proberen te lokken. Combinatie van telefonie, internet en digitale televisie zorgen voor een brede waaier aan mogelijkheden.
Daarnaast veranderen de tarieven constant. Het is dus belangrijk om wat tijd te besteden aan het kiezen van een telecom-leverancier (provider).
De site www.bestetarief.be helpt je bij het maken van een goede keuze.
Eens je een provider hebt gekozen, blijft het interessant om te controleren of de leverancier nog wel bij jouw noden past. Heel wat mensen wisselen daarom regelmatig van formule of leverancier.

Welk materiaal heb ik nodig?

Om te werken met ICT heb je een toestel nodig. De opties zijn tegenwoordig eindeloos. Daarom is het belangrijk vooraf te bedenken wat je precies wil doen met jouw toestel. Werk je graag met beeld en geluid? Werk je graag op een vaste plaats of wil je je toestel kunnen verplaatsen? Wil je het toestel gebruiken om heel veel documenten (foto’s, films, enz.) te bewaren? Afhankelijk daarvan is het ene toestel al interessanter voor jou dan het andere. Naast het toestel heb je ook randapparatuur (scherm, toetsenbord, muis, printer en scanner) en een internetverbinding nodig.

Refurbished producten zijn gecontroleerde, indien nodig herstelde én gekuiste tweedehands producten. Goed voor je portemonnee, duurzaam voor het milieu. Past he-le-maal in de Digidak-mindset!

Refurbished ICT-materiaal kan je onder andere hier vinden:

Online ondersteuning

Sta je op de wachtlijst om deel te nemen aan een Digidak-initiatie? Wil je gewoon al wat oefenen van thuis uit? Zoek je naar leuke manieren om je buurvrouw / tante / zus / broer / (klein)kind / vriend(in) digitaal sterker te maken? Er bestaan een reeks leuke online toepassingen waarmee je aan de slag kan!

Op het platform ‘123Digit’ kan je inschatten wat jouw ‘niveau’ is van digitale vaardigheden, je vindt er contactgegevens van oefenlocaties in je buurt, en er zijn online modules beschikbaar. Gratis uiteraard!

De Digi-zelftest peilt naar je eigen inschatting van je digitale competenties.

Oefeningen om te leren surfen, om te leren werken met muis en toetsenbord: deze vind je hier op ikoefen.be!

Leer gratis werken met tientallen programma’s en systemen via gratiscursus.be!

Reeds vanaf oktober 2017 stopte Microsoft de ondersteuning voor Office 2007

We merken dat er nog mensen gebruik maken van Office 2007. Vaak gaat dit zonder merkbare problemen, maar toch zijn er een aantal aandachtspuntjes.

Zo komen er geen nieuwe updates meer uit voor Office 2007. Eventuele nieuwe veiligheidsproblemen worden niet meer opgelost. Dat betekent dat eventuele lekken vrijuit misbruikt kunnen worden. Sommige nieuwe functionaliteiten in programma’s als Word en Excel worden niet ondersteund – soms kan je documenten die in de nieuwere versie zijn opgemaakt, zelfs niet meer openen in Office 2007.

Moet je dan noodgedwongen betalen voor kantoor-software? Nee. Er zijn verschillende mogelijkheden: