Current Size: 100%

Vrijwilligers gezocht voor Turnhout, Rijkevorsel, Beerse, Hoogstraten, Zoersel, Kalmthout

Digidak zoekt vrijwilligers

Bij digidak laten we mensen op een heel eenvoudige manier kennismaken met de mogelijkheden van computer, tablet, smartphone, internet, sociale media, ... In de locaties zijn er steeds begeleiders aanwezig die je kunnen bijstaan met je vragen. Bezoekers kunnen er tevens terecht met hun vragen tijdens inloopmomenten en kennismakingslessen.

Heb je enkele uurtjes vrij die je graag nuttig wil gebruiken? Wil je je inzetten voor iets waar mensen je heel dankbaar voor zijn? Hou je van contact met mensen? Dan is digidak misschien iets voor jou. We zoeken mensen die hun basiskennis rond computer en/of tablet/smartphone willen delen met beginners. Je hoeft hiervoor zeker geen ict-er te zijn. Als begeleider in digidak help je bezoekers tijdens de vrije inloop of geef je les in de basisbeginselen van werken met de computer/tablet/smartphone, internet, sociale media, foto’s en nog zoveel meer. Je kiest zelf hoeveel tijd je hiervoor kan vrijmaken. Je krijgt van ons een opleiding om te leren hoe je deze taak het best kan uitvoeren. Jaarlijks bieden we ook nog vormingsmomenten voor onze medewerkers. Veel van onze vrijwilligers geven ook aan dat ze dankzij digidak ook mee op de hoogte blijven van nieuwigheden in de digitale wereld.

Reacties van een bezoekers aan digidak:

‘Ik heb zelf thuis geen computer, vandaar dat het zo leuk is dat die hier bij digidak gratis ter beschikking staan. En vooral: als je iets niet weet of in de war geraakt staat er altijd een digidak-vrijwilliger klaar om je verder te helpen.’

Die lessen worden heel goed gegeven, hoor, met veel geduld en aangepast aan het niveau van de cursisten.’

Heb je interesse? Neem dan zeker contact met ons op.