Current Size: 100%

Banken sluiten kantoren. Digidak biedt hulp!

De digitalisering blijft toenemen: deze week kondigde een grote bank de sluiting aan van vele kantoren. Een recente studie van de Gezinsbond bij meer dan 1000 Belgen wees uit dat 50% geen online betalingen kan doen! In de Kempen hielp digidak al 20.000 mensen over hun digitale drempel. Ook jij kan beroep doen op digidak!

 

Er hoeft geen tekeningetje meer bij: steeds drastischer voelen we met z’n allen de effecten van de toenemende digitalisering in onze samenleving. Een basiskennis ICT en een internet-aansluiting zijn stilaan onmisbare middelen om nog te kunnen bankieren, aankopen en betalingen te doen, overheidsformulieren in te vullen, treinticketten te bestellen, openingsuren op te zoeken, een job te vinden, een geschikte woning te zoeken, enz. enz.

Een recente bevraging van de Gezinsbond bij 1.015 Belgen wijst op een schrijnend tekort aan digitale vaardigheden: één Belg op vijf is niet in staat om een e-mail te versturen, 18% van de hooggeschoolden kan niet met Word overweg, de helft van de bevraagden is niet in staat om online een sociale uitkering aan te vragen (zoals bv een studietoelage), en één of zeven kan niet surfen op het internet. De Gezinsbond stelde vast dat het probleem vele malen groter is dan algemeen wordt aangenomen, en vraagt de overheid om passende maatregelen te treffen.

 

Sinds 2003 is SPK met haar project ‘digidak’ actief in steeds meer gemeenten om de digitale kloof te bestrijden. Het uitgangspunt is het versterken en verbinden van zoveel mogelijk mensen, met ICT als hulpmiddel. Via de inzet van meer dan 100 vrijwilligers in vele gemeenten werden ondertussen meer dan 20.000 unieke bezoekers over hun digitale drempel geholpen.

 

Heeft jouw bedrijf, organisatie, lokaal dienstencentrum, bibliotheek, gemeente of OCMW ook nood aan eenvoudige ICT-initiaties om ervoor te zorgen dat iedereen mee is met de digitalisering? Dan kan digidak jou helpen. We maken graag een afspraak om samen de meest geschikte oplossing te bepalen voor jouw vraag.

Bel ons op 014/71 11 10 of stel je vraag per mail aan rita.lenaerts@spk.be.