Current Size: 100%

75 vrijwilligers van digidak buigen zich over Windows 10

Meer dan ooit is de nieuwste Windows-ontwikkeling hot item. Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft verdient dan ook alle aandacht. Aan de hoge opkomst en de grote interesse tijdens de vormingsdag bij SPK, leiden we alvast af dat onze vrijwilligers zich gretig willen voorbereiden op deze nieuwe evolutie.

Marco Cicarelli, van consultancy Aurelium, leidde de vormingsdag op 3 november in. In zeer bevattelijke taal analyseerde hij de nieuwigheden van het programma. Hij kreeg een geboeide volle zaal makkelijk op zijn hand.

Vervolgens konden de deelnemers proeven, aan de PC, van de in en outs van Windows 10. Voor velen een aangename ervaring. Voor sommigen zelfs een eerste kennismaking.

In een tweede workshop maakte de groep kennis met het nieuwe digidak-lesprogramma “Hoe je PC upgraden?”. Het is een standaard infosessie die binnenkort aan alle gebruikers van digidak wordt aangeboden in de 15 gemeenten waar we actief zijn. Daarnaast volgt er ook een nieuw aanbod in het programma van 2016: “Hoe werken met Windows 10”, een driedelige initiatie.

Digidak volgt de actualiteit op de voet en groeit mee met de digitale evolutie. We danken hierbij nogmaals de vrijwilligers voor hun massale aanwezigheid en interesse.