Current Size: 100%

Nieuws

De wereld wordt in snel tempo meer en meer digitaal. Iedereen komt voor de uitdaging te staan daar op een gepaste manier mee om te gaan. Dit is zo voor individuen, maar zeker ook voor lokale besturen. Langs de ene kant is er een stevige push om als bestuur zo snel mogelijk te digitaliseren. Anderzijds mogen we niet uit het oog verliezen dat digitalisering zorgt voor versterking van bestaande ongelijkheden  en nieuwe ongelijkheden in het leven roept. Hoe verhoudt dit zich tot de sociale cohesie in steden en gemeenten?

Digidak maakt je computerwegwijs

 

Heb je nog nooit met een computer, tablet en of smartphone gewerkt en wil je het toch graag leren? Digidak kan je daarbij helpen.

 

Digitale week

Van 19 oktober tot en met 4 november 2018 loopt de 13de editie van de Digitale Week.  

De Digitale Week is een jaarlijkse campagne van honderden lokale organisaties in Vlaanderen en Brussel om mensen digitale vaardigheden bij te brengen, ze mediawijs te maken en volop te laten genieten van de mogelijkheden van de digitale cultuur. 

Cultuurconnect coördineert de campagne en werkt samen met de partners Linc vzw en het Kenniscentrum Mediawijs.

Ook bij Digidak staan er dit jaar weer heel wat interessante infosessies op het programma:

Vormingsdag Digidak

Op 20 april 2018 zijn al onze locaties gesloten omdat de medewerkers deelnemen aan de jaarlijkse vormingsdag.

Zij hopen hier weer veel bij te leren zodat ze u nog beter kunnen verderhelpen.

Digitale week

 “DIGITAAL IS HET NIEUWE NORMAAL” Met deze slogan organiseert digidak in oktober diverse activiteiten tijdens de Digitale Week van 2017.

Tijdens de Digitale week die doorgaat van 20 oktober tot 5 november 2017 worden multimedia-activiteiten aangeboden om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de digitale media. Het belooft een boeiende periode te worden met een divers en aantrekkelijk programma.

Pagina's